Afaceri cu nuci si aluni - agricultura ecologica!


ÎNTOCMIRE PROIECTE DE PLANTAȚII POMICOLE

OFERTĂ DE SERVICII pentru plantaţii de aluni in Republica Moldova

Servicii de consultanta pentru ferme de 10-50 haCaracteristici
1Cumpararea de teren pentru plantatii de aluniAnaliza studiu climatic; Diagnostic buletin de analiza agrochimica si pedologica
2Alegerea soiului de alun specific zoneiConsultanta de birou (Cluj)

Consultanta telefonica
3
Dimensionarea tehnica si economica a plantatiei
Consultanta de birou (Cluj)
1-4 participanti
4
Monitorizarea lucrarilor de plantare
Monitorizare la distanta (video si foto)
5
Monitorizarea lucrarilor de intretinere (anii1-6)
Vizite pe teren in R.M.(cu/fara pepinieristi din Italia
6
Organizare stagii practice in ferme de aluni din Italia
Pentru sef de ferma sau angajati
7
Organizare conferinte in R.M.
Minim 50 de particpanti
8
Organizare conferinte in Romania (Cluj Napoca)
Minim 10-100 de participanti
9
Analiza de piata
Analiza pietelor de materie bruta si materie finita (Consultanta de birou la Cluj Napoca-1-4 participanti)
10
Organizare de piata
-Integrare in cooperative de marketing a agricultorilor din R.M. si Romania;
-Vizite de teren in Italia si Franta (procesatori; furnizori de utilaje si echipamente; plantatii);




Tarife puieti de nuc 2019

                                                         

Tarife (fara TVA) pentru puieti cu radacini nude (soiul Geoagiu 65): 

3-6 EURO / puiet in functie de marime

Caracteristici puieti (L:0,7-1,8 m; Diametru:1-1,5 cm)

Descrierea soiurilor

Geoagiu 65 

  • Origine: a fost obţinut la SCDP Geoagiu, judeţ ul Hunedoara de către N. Meza şi I. Gh. Deaconu, prin selecţie din populaţiile de nuc de la Geoagiu şi introdus în cultură în anul 1979. 
  • Fructul: Mărimea: mare, cu o greutate medie de 14,0g (71 fructe/kg). Indicele de mărime = 37,3; (H=46,2mm; D=33,2mm; d=32,5mm). Forma: elipsoidală uşor ascuţită la capete.
  • Coaja: este de culoare cafenie deschisă, subţire, uşor vălurată, cu sudura valvelor bună. Fructul se sparge uşor în mână. 
  • Orificiul peduncular: este mic şi bine închis cu fibre. 
  • Miezul: reprezintă 50,0% din greutatea fructului, este de culoare alb-gălbuie, cu tegumentul galben-pai, se scoate uşor din coajă ş i întreg şi conţine 66,10% substanţe grase şi 17,50% substanţe proteice. Gustul este plăcut aromat. 
  • Epoca de coacere: decada a doua a lunii Septembrie.
  • Vegetaţia: pomul este de vigoare sub- mijlocie, are coroana piramidală răsfirată, bine luminată, ramuri de schelet lungi, şi formaţiuni de rod mixte, de culoare cafeniu deschisă, cu creştere zigzagată. 
  • Înflorirea: înfloreşte la sfârşitul lunii Aprilie, iar înflorirea are caracter protogin (♀), necesitând prezenţa unui soi polenizator precum: Jupâneşti, Sarmis, Roxana, Mihaela, Sibişel Precoce, Sibişel 44, Orăştie;
  • Boli: are o comportare foarte bună la atacul bolilor specifice nucului: bacterioza si antracnoza şi tolerant la viermele nucilor.
  • Caractere agronomice: este rezistent la ger, intră pe rod în anul 6-7 de la plantare şi rodeşte bine. 
  • Utilizare: destinat consumului în stare proaspătă şi pentru produse de cofetărie.



  




Etapele negocierii preţului
  1. Programare şedinţă gratuită de consultanţă (2 ore)
  2. Şedinţă de consultanţă: se va negocia preţul în funcţie de de diferiţi parametri
    • cantitatea de puieţi
    • momentul efectuării comenzii
    • vârsta şi mărimea puieţilor
    • puieţi cu rădăcini nude sau puieţi la ghiveci